фото: , УикипедияВ момента 321 кораба чакат да преминат.Египет получи няколко

...
фото: , УикипедияВ момента 321 кораба чакат да преминат.Египет получи няколко
Коментари Харесай

Удар върху търговията от блокирания Суецки канал

фото: , Уикипедия

В момента 321 кораба чакат да преминат.

Египет получи няколко оферти за интернационална помощ. 

Световната търговия губи всеки ден към 9.6 милиарда $, цените на морския транспорт на товари се повишават

Близо 19 хиляди кораба са минали през Суецкия канал през предходната година. Това е 12% от размера на международната търговия и към 10% от  нефт а. От няколко дни обаче директния морски път сред Азия и Европа е блокиран от големият контейнеровоз Ever Given осъществили и към този момент не е ясно какъв брой време ще отнеме решаването на казуса. Песимистичните прогнози са за няколко седмици, което може да има невиждани отрицателни последствия за търговията и в последна сметка за цените на  артикули те и горивата, пише 

Експертите са безапелационни, че даже малко затваряне на 193-километровия морски път заплашва със съществени разстройства веригите за доставки, свързващи Азия и Европа. Веднага след новината за блокадата при започване на седмицата цената на  нефт а се увеличи с 5% (макар по-късно да спадна поради терзанията за по-бавно възобновяване от пандемията), акциите на корабните оператори се покачиха, а цената на морските транспорти стартира да се повишава, защото  недостиг ът на контейнери набъбна (тя скочи близо 4 пъти поради пандемията през последните 12 месеца).

Продължително запушване в Суецкия канал може да докара до  недостиг  на  артикули , а огромни спедиторски компании започнаха да търсят различни направления през  нос Добра вяра .

Може да звучи изненадващо, само че контейнерните  кораби  са удвоили размера си през последното десетилетие, защото световната търговия се уголемява, което обаче прави работата по преместването им доста по-трудна, от когато и да било.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР